Balta en Bone Therapeutics starten beursweek stevig in het groen

De aandelen van Balta en Bone Therapeutics zijn maandagochtend stevig omhoog geschoten. De Bel20 opende met 0,1 procent winst.

Balta was bij de beursopening maandag de grootste winnaar met een stijging van 12,7 procent. Afgelopen vrijdag hebben de banken ermee ingestemd dat de tapijtengroep haar openstaande leningen ten belope van 61 miljoen euro een jaar later mag terugbetalen.

Bone Therapeutics zag zijn beurswaarde maandagochtend met 9 procent stijgen. Miguel Forte, topman bij het biotechnologiebedrijf, zal een presentatie geven op de jaarlijkse ‘Cell & Gene Meeting on the Mesa’, het belangrijkste congres voor cel- en gentherapie.

Basic Fit boet aan waarde in

Slecht nieuws is er voor Basic Fit. Het aandeel van de fitnessketen ging bij de opening van de Nederlandse beurs 4 procent lager. De slechte coronacijfers spelen het bedrijf parten.

De Nederlandse telecomgroep KPN kon maandagochtend een stevige beurswinst optekenen: +9 procent. EQT, het investeringsvehikel van de Zweedse familie Wallenberg, zou interesse hebben om het bedrijf over te nemen. Beide bedrijven geven momenteel geen commentaar.

De EuroStoxx50 kon bij de beursopening een winst optekenen van 0,1 procent.

Meer