Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) herhaalt: "De scholen moeten openblijven."
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) herhaalt: "De scholen moeten openblijven." © BELGA

Sp.a en Groen nemen Weyts op de korrel: “Waarom blijft hij vasthouden aan code geel in scholen als België rood kleurt?”

Oppositiepartijen Groen en sp.a zijn niet te spreken over de keuze van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om vast te houden aan code geel in het onderwijs. "Waarom blijft hij mordicus vasthouden aan kleurcode geel als België rood kleurt?", vraagt Elisabeth Meuleman (Groen) zich hardop af. "Waarom werden er draaiboeken en kleurcodes opgesteld als de minister ze vervolgens eigenhandig in de vuilbak gooit?", vult sp.a-fractieleider Hannelore Goeman aan. 

130 reacties

  • aurore Dhont

    4 jaar geleden
    Allemaal goed en wel maar ik deel u mening niet Mr. Weyts want zo een mondmasker meer dan acht uur ophouden kan nooit gezond zijn. Die kinderen krijgen geen beetje verse zuurstof meer wat leid tot keelklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Ik wil het je graag eens zien doen want veel draagt u het niet.
  • Felix Mellaerts

    4 jaar geleden
    Men zou er ook van kunnen uitgaan om het secundair onderwijs te laten doorgaan in één en zelfde klaslokaal in plaats van alle uren te ruilen .
  • Jacqueline Feteris

    4 jaar geleden
    We leven in 2020 waar heeft Weyts het over technologie kunnen ze toch zeker wel overschakelen naar thuis onderwijs. Wij vinden het een spelletje Weyts speelt met onze kinderen deze man moet gewoon opstappen.
  • walter vermeulen

    4 jaar geleden
    Weyts lapt alles aan zen laars en brengt de gezondheidszorg in gevaar terwijl anderren verplicht worden gelockt laat hij de jeugd besmetten die het zowie zo meenemen naar hiis
  • guy raeymakers

    4 jaar geleden
    Tja mijnheer Weyts acht zichzelf bovan alles en iedereen staande en is blijkbaar ook nog viroloog en epidemieloog. Zo was er nog eentje he herriner u De heer Annemans onze 'gezondheids'econoom die zei het valt allemaal wel mee versoepêlen maar.