© Lorenzo Veppi

“Kzent muug, khem deust,… ”: zaakvoerster pr-bureau brengt typisch Antwerpse mondmaskers uit

Antwerpen -

De cafés weer wat vroeger dicht en opnieuw wat minder mensen om te zien. Uiteraard bent u de coronacrisis moe. En dat kan u voortaan coronaproof laten merken met vijf even grappige als kleurige Antwerpse mondmaskers. “De ene begint zuurdesembrood te maken, ik wilde iets dat mensen nog lang kunnen gebruiken”, aldus bedenker Barbara Soens.

Greg Van Roosbroeck

Frankenteut, Khem deust, Zievereir, Zwaanst na nie en Kzent Muug. Die laatste inclusief batterijtje dat het niet overdreven lang meer uithoudt. In het heetst van de tweede coronagolf brengt Barbara Soens (39) een assortiment typisch Antwerpse mondmaskers uit. “Door de coronacrisis zetten ook mijn klanten veel opdrachten op pauze”, zegt Barbara Soens, zaakvoerster van een Antwerps publicrelationsbureau. “De ene begint dan zuurdesembrood of cupcakes te maken. Maar ik heb het niet zo begrepen op bakken, dus begon ik na te denken over een leuk product dat mensen nog lang kunnen gebruiken. Het resultaat zijn vijf kwalitatieve mondmaskers, maar wel met een knipoog. We moeten kunnen blijven lachen.”

© atv

Bedankt, Marc Van Ranst

Eigenlijk was het sinds maart al kalm. Maar toen Marc Van Ranst in augustus opriep om niet meer naar Antwerpen te komen, begon Barbara écht te brainstormen. “Vanaf dat moment bewoog er bij mijn klanten helemaal niks meer. Dus vroeg ik Wim Clukers, in het nachtleven bekend als dj Licious, om een paar ontwerpen uit te tekenen. Kleurige mondmaskers vond ik van meet af aan belangrijk. Hoewel ik merk dat de grijze variant het bijzonder goed doet. Dat kan natuurlijk aan de quote liggen. Die is vandaag actueler dan ooit.”

De -maskers verkopen het best. “De mensen zijn het echt wel © Lorenzo Veppi

De mondmaskers zijn wasbaar op 60 en 90 graden en bevatten tien filters. Met elke filter die twee- tot driemaal gewassen kan worden. “Ik heb veel kwalitatieve producenten gezocht, maar Belgische productie was een must. Uiteindelijk tipte mijn vader, fervent wielertoerist, dat de Belgische fabrikant van fietskledij Bioracer de productielijnen gedeeltelijk heeft uitgebreid met eentje voor mondmaskers. En het werkt. Ik krijg zelfs bestellingen binnen om 1u ’s nachts. De mensen zijn het echt wel muug.”

 ©  Lorenzo Veppi

 ©  Lorenzo Veppi

 ©  Lorenzo Veppi

 ©  Lorenzo Veppi