Apple-aandeel gaat stevig hoger in aanloop naar nieuwe iPhone

De Amerikaanse beurzen starten de week in het groen. De techbeurs Nasdaq wint 1,3 procent en heeft dat vooral te danken aan Apple.

De iPhone-maker ging direct na de slotbel 2 procent hoger en staat een half uur later al 2,8 procent in het groen. De Amerikaanse techgigant stelt dinsdag naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe iPhone voor, de eerste die 5G aankan.

Ook de rest van Big Tech doet het goed. Facebook doet er 1,4 procent bij, Alphabet gaat 2 procent hoger en Microsoft wint 0,5 procent. Netflix houdt het bij 0,1 procent winst.

Stimulus

Toeristische aandelen zitten opnieuw in de ramsj na een impasse in de gesprekken tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw stimuluspakket voor de coronacrisis. Beleggers blijven hopen op een snelle beslissing.

Afgelopen week was chaotisch wat die onderhandelingen betreft. Eerst vroeg president Donald Trump zijn Republikeinen om te stoppen met over die stimulus te praten. Later kwam hij daar echter op terug en liet hij weten dat hij ‘een groter stimuluspakket dan de Democraten’ wil. Voorlopig is er nog geen witte rook.

Goede week

Ondanks de chaos en de volatiliteit heeft Wall Street wel een goede week achter de rug. De Dow Jones ging er 3,3 procent op vooruit, zijn eerste weekwinst sinds augustus, en de S&P500 en Nasdaq wonnen respectievelijk 3,8 en 4,6 procent, hun beste week sinds juli.

Maandag gaat de Dow Jones 0,4 procent hoger, de S&P500 doet er 0,8 procent bij en de Nasdaq steekt er bovenuit met een winst van 1,2 procent.

Meer