Lode Vereeck geen Open Vld-lid meer, na voordracht door Vlaams Belang

De Vlaamse liberalen hebben Lode Vereeck uit de partij gezet, meldt het voormalig Vlaams Parlementslid zelf op Twitter. Halverwege vorige maand werd hem een een mandaat aan de Universiteit Hasselt aangeboden door het Vlaams Belang.

Lode Vereeck lag al een tijdje op ramkoers met zijn eigen partij en voorzitter Egbert Lachaert in het bijzonder. Het voormalig Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid uit Diepenbeek kon zich niet vinden in de partijlijn en de Vivaldi-coalitie waarin Open Vld onlangs stapte. Hij bleef Lachaert aanvallen met beweringen dat hij zijn eigen interne kiesbelofte, om ‘paars-groen tegen te houden’, niet honoreerde.

‘Struikelblok is voordracht bestuurder door andere partij en kritiek op partijlijn’, klinkt het op Twitter. Met het eerste deel van die zin verwijst hij naar de consternatie die ontstond, toen bleek dat een andere politieke partij hem wou voordragen als bestuurder bij de Universiteit Hasselt. Uitgerekend Vlaams Belang zou die voordracht doen.

Maar het verhaal kent een voorgeschiedenis, want Vereeck is ontslagen in die bewuste Universiteit Hasselt als economieprofessor wegens ongepast gedrag tegenover enkele studentes. De politicus ging in beroep tegen dat ontslag bij de Raad van State. Het Limburgse parket seponeerde de zaak bij gebrek aan bewijs.

Meer