Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Onderwijsbonden: “Kleurencodes kunnen niet zomaar van tafel geveegd worden”

Dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) blijft vasthouden aan code geel voor de scholen ondanks de slechte coronacijfers, kan niet op veel begrip rekenen bij de onderwijsvakbonden. “Weyts gaat zo in tegen gemaakte afspraken, die vastgelegd zijn in de draaiboeken”, klinkt het.

69 reacties

  • jan boden

    3 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd om de vakbonden van tafel te vegen.
  • joanna clinck

    3 jaar geleden
    Ik ben het eens met Minister Weyts, toch een minister die zijn verstand gebruikt
  • Marco brilmans

    3 jaar geleden
    Ik zag gisteren een reportage in Amerika waar een lerares heel 2020, vanop afstand les heeft gegeven. Deze vrouw is in de coronatijd, besmet geraakt en is in die periode ook bevallen. Ze heeft les gegeven vanuit het hospitaal. Ik verwacht niet dat onze leerkrachten dit ook moeten doen, maar ze zouden beter eens dankbaar zijn dat ze vol worden doorbetaald ziekte of niet. Nee liever de werkende mens, zijn rekening nog wat laten aandikken.
  • Walter Bar

    3 jaar geleden
    Als leraar wil ik ook dat de scholen gewoon doorgaan. Er zijn heel weinig besmettingen en deze worden hier (in West-Vlaanderen) goed opgevolgd. Een nieuw debacle met online lesgeven kan niet meer. Veel te veel leerlingen werken dan te weinig. De leerachterstand kan echt niet groter. Hogescholen en universiteiten sluiten wel best voor een maand.
  • Severine Degreef

    3 jaar geleden
    Als ik het discours van ministers, experts en aanhang mag geloven, is de oplossing voor deze crisis simpel. De volledige bevolking naar school sturen, want het virus is zo respectvol om binnen schoolmuren rustig te blijven zitten waar het zit. Dan is het minder besmettelijk. Simpel toch?