Advocaat van Jos B., die verdacht wordt van moord op Nicky Verstappen (11): “Alleen vrijspraak is mogelijk”

 ©  EPA-EFE

De advocaat van Jos B., die verdacht wordt van de moord op 11-jarige Nicky Verstappen in 1998 – vraagt de vrijspraak, zo heeft hij maandag bekendgemaakt. “Er is maar één uitspraak mogelijk”, aldus advocaat Gerald Roethof.

Jos B. staat terecht voor het seksueel misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky Verstappen. Vorige week eiste het Openbaar Ministerie 15 jaar gevangenisstraf en tevens een zogenaamde terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. Justitie baseert zich daarvoor op duidelijke DNA-sporen die in de richting van Jos B. wijzen.

Maar volgens advocaat Gerald Roethof moet de rechter, in geval van twijfel, de beschuldigde vrijspreken. “Het hele onderzoek zijn er twijfels geweest bij de onderzoeksteams over de juridische houdbaarheid van de zaak.” Zo zeggen volgens Roethof verschillende deskundigen dat seksueel misbruik niet kan worden vastgesteld, en ook de doodsoorzaak niet bekend is.” Nog volgens de raadsman heeft de politie alle mogelijk trucs gebruikt om zijn cliënt te laten praten. (wer)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen