David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Steven Van Gucht: “Zeldzaam dat leerlingen virus doorgeven op school”

Het lijkt zeldzaam dat leerlingen het coronavirus aan elkaar doorgeven op school. Het is gevaarlijker wat er na school gebeurt, bij naschoolse activiteiten en tijdens de sportactiviteiten. Daar gebeurt de overdracht van het virus makkelijker. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd in ‘Het Journaal’ op Eén.

30 reacties

  • Friedel Pas

    4 jaar geleden
    Toch vreemd dat in alle andere landen stelt dat het daar even makkelijk verspreid en massaal maatregelen worden genomen en niet in België, moet dus toch een andere virus zijn dat eerst vraagt of ze op school zijn? Mijn dochter moest getest worden (gelukkig negatief) omdat ze symptomen had. Klasgenoten worden gezien als laagrisico contact want men volgt daar zogezegd de regels. Op die wijze heb je ook geen data of er al dan niet besmettingen zijn op school. Zonder deftige contacttracing?
  • Patrick Braekeveldt

    4 jaar geleden
    Vreemd ,de scholen en bedrijven waren altijd een broeihaard voor het doorgeven van de besmettingen van griep maar nu dus niet voor Covid-19 ,komaan dat zijn ze natuurlijk wel !
  • Els Goossens

    4 jaar geleden
    Idd op school geven ze de besmettingen niet door , wel na school en onder de middag als de maskers wegvallen . Beter de scholen halve dagen opendoen Idp van sluiten . Sluiten is echt geen optie
  • Liesbeth Tippels

    4 jaar geleden
    In school niet, maar op Chiro kampen tijdens een veel veiliger periode wel? De politiek bepaalt duidelijk terug wat er moet of mag gezegd worden! De economie krijgt weer voorrang op de veiligheid van de bevolking.
  • Ronny Van de Velde

    4 jaar geleden
    Het virus leeft alleen op plaatsen waar de mens zich kan ontspannen. Niet op het werk, niet op school.