Apple zet techbeurs Nasdaq op rozen

De Nasdaq won maandag 2,6 procent, de grootste stijging in één dag sinds 9 september. De iPhone-maker Apple zat daar voor veel tussen.

Apple ging maandag maar liefst 6,3 procent vooruit. Dinsdag houden de Califoniërs een conferentie en naar alle waarschijnlijkheid wordt daar de iPhone 12 voorgesteld. Het is de eerste iPhone die 5G aankan en er zouden meteen vier nieuwe modellen worden voorgesteld. Dat kunnen beleggers smaken.

Maar ook de andere grote techbedrijven moesten niet onderdoen. Facebook won 4,3 procent, Alphabet ging 3,6 procent hoger en Microsoft deed er 2,6 procent bij.

Stimulus

Toeristische aandelen gingen dan weer de dieperik in. De cruise-uitbater Carnival zonk 3 procent nadat het bekendmaakte al zijn cruises voor november in de VS te schrappen. De luchvaartmaatschappij American Airlines crashte 2,1 procent. Beleggers in Delta Airlines wachten dan weer rustig de resultaten af op dinsdag en hielden het aandeel stabiel.

Daarnaast waren er ook de gesprekken over een stimuluspakket die voor de zoveelste keer in een impasse lijken te zijn beland. De kemphanen Nancy Pelosi van de Democraten en Steven Mnuchin van de Republikeinen blijven het oneens zijn over het exacte bedrag.

Chaos

President Donald Trump gooide vorige week olie op het vuur door te zeggen dat hij niet meer wil onderhandelen tot na de verkiezingen op 3 november. Later kwam hij daar op terug en liet hij weten dat hij ‘een groter pakket dan de Democraten’ wil.

De Dow Jones eindigde maandag 0,9 procent hoger, de S&P500 ging 1,6 procent in het groen – zijn beste prestatie in zes weken tijd – en de Nasdaq won 2,6 procent.

Meer