Telenetbaas John Porter.
Volledig scherm
PREMIUM
Telenetbaas John Porter. © BELGA

"Kwetsbare gezinnen krijgen internet voor 5 euro": Telenet heeft plan om digitale kloof te verkleinen

Telenet is van plan om samen met OCMW's en sociale organisaties internet aan 5 euro per maand ter beschikking te stellen van kwetsbare gezinnen zonder internetverbinding thuis. Corona legt volgens CEO John Porter (62) een vergrootglas op een gapende digitale kloof bij mensen in armoede. "Kan u het zich voorstellen het voorbije half jaar zonder internet te zijn doorgekomen? Ik niet."

89 reacties

  • Patrick De Buck

    3 jaar geleden
    Onze telecom operatoren vragen wat ze willen bij gebrek aan open infrastructuur. Scarlet, Orange enz zijn niet meer dan resellers. Gooi die markt open en de prijzen zullen zakken. #armbelgie
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Zorg eerst dat iedereen breedband kan aansluiten. Er is nog op veel plaatsen geen mogelijkheid tot aansluiting van Telenet en/of Belgacom.
  • Thierrytrf Thierry

    4 jaar geleden
    En hoeveel walen er zijn in België???Zeker weten van al die volgers het niet weten Zal u het zeggen 6,6 milj Vlamingen en 3,5milj walen. Dan bekijk je die cijfers iets anders toch?? Nog  niet OK dan heb je nog 1,5 Brusselaars, betalen ook belastingen he? En dan nog niet te vergeten dat grootste deel van de pendelaars naar Brussel daar hun centjes gaan verdienen, Brussel is geen Vlaanderen. Dan is die zever van Bartje en tommeke van 70% n'en gruuuute zever, toch??? 
  • alex de witte

    4 jaar geleden
    En weer wordt de werkende mens gediscrimineerd.Bedankt.
  • Ivo Janssens

    4 jaar geleden
    Dus iemand die werkt en 5€ boven de drempel VERDIEND moet +50€/mnd betalen, geen 1€ bij de dokter, geen sociaal tarief links en rechts, enz, de werkende heeft zo enkele 100€/mnd MINDER want heeft ook nog eens vervoer kosten om te kunnen gaan werken. We komen er wel... Hoe minder je doet hoe meer je hier kan krijgen. Niets afdragen en volop incasseren. En dan is er geen geld voor de wachttijden in de zorg weg te werken. Arm België.