"We vragen ons af hoe we alle balletjes in de lucht kunnen houden, zonder dat er 'collateral damage' ontstaat", zegt 'topdokter' Eva Van Braeckel.
Volledig scherm
PREMIUM
"We vragen ons af hoe we alle balletjes in de lucht kunnen houden, zonder dat er 'collateral damage' ontstaat", zegt 'topdokter' Eva Van Braeckel. © Wannes Nimmegeers

Longarts UZ Gent maakt zich op voor nog zwaardere tweede golf: “Ik vrees voor oorlogstoestanden”

In de ziekenhuizen stromen de coronapatiënten weer toe. In het UZ Gent vangen ze intussen ook patiënten uit Brussel en Sint-Niklaas op en gaan ze een tweede Covid-afdeling openen. Longarts Eva Van Braeckel (39), bekend van 'Topdokters', is bezorgd. "Zowel verpleegkundigen als artsen zitten op hun tandvlees. Ik vrees voor oorlogstoestanden."

53 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Caroline Timmermans:  Niemand is voor de verlamming van de economie en niemand houdt zich graag aan de maatregelen. Er is wel respect voor verzorgers en verpleegkundigen... en voor het recht om nog in een bed te kunnen liggen .. voldoende apparaten wanneer er zuurstoftekort is. . Indien niet echt nodig zou de Belgische economie dan platgelegd worden? 
  • Caroline Timmermans

    4 jaar geleden
    Ik zal waarschijnlijk veel tegenspraak krijgen... maar ik krijg de indruk dat we niets geleerd hebben uit de eerste golf. En steeds maar de vinger wijzen naar een ander. Ik loop met een mondmasker waar nodig, hou voldoende afstand, maar ben tegen de volledige verlamming van de Belgische economie, ook tegen het platleggen van de horeca en ontspanning... laten we tevens ook bouwen aan de groepsimuniteit want hier hoor ik totaal niets meer over. Laat de mensen in hun eigen waarde. Ze zijn het beu
  • San Pauwels

    4 jaar geleden
    @benny stiers: Immuniteit is een illusie en als men dan toch immuun is, is het maar voor een paar maanden. Er is een vaccin nodig (idem griepvirus) en zolang er dat niet is: afstand houden, regelmatig handen wassen en mondmaskers...
  • Jan Van Dijck

    4 jaar geleden
    Ja ik kan die goed begrijpen , zij ziet alle zieke binnen komen. En ik vind dat wij beter ons best moeten doen om de maatregelen goed op te volgen en eerlijk gezegd mogen er nog strengere maatregelen komen , want blijkbaar werkt het nu toch niet.
  • Eric Nieuborg

    4 jaar geleden
    Telewerk niet aanraden maar verplichten, anders vegen de werkgevers er toch hun voeten aan. Er zijn strengere maatregelen in voege sinds vorige vrijdag (beslissing van dinsdag), mijn werkgever besliste echter dat de werknemers meer op bureau moesten vanaf donderdag (dag voor de strengere maatregels). Minimum 3 dagen op bureau, ongeacht het regime voltijds of deeltijds. En dit was niet de enige ondoordachte nieuwe maatregel die van start ging.