De ingang van de VRT.
Volledig scherm
PREMIUM
De ingang van de VRT. © © VRT - Geert Van Hoeymissen

Zelfs geen pen mogen ze bijhebben: Vlaamse parlementsleden krijgen inzage in ‘uiterst gevoelig’ VRT-auditrapport

TVHet kritische auditrapport over de VRT - dat het onomwonden over ‘vriendjespolitiek’ heeft - krijgt een vervolg in het Vlaams Parlement. Hoewel het om uiterst gevoelige materie gaat, mogen de parlementsleden het document inkijken. Zij het onder strikte voorwaarden.

10 reacties

  • Alfons Schepers

    3 jaar geleden
    Het "huis van vertrouwen" maar dan enkel voor de geprivilegieerde vrienden... Het was nooit anders en het zal ook zo blijven!
  • Isabel da Silva

    4 jaar geleden
    Een politieker heeft niets te zoeken aan de top van een mediabedrijf . Daar hoort iemand te zitten met verstand van media en al wat daar bij komt kijken . De beheersovereenkomst kan door de politiek worden opgesteld en periodiek geëvalueerd op de uitvoering er van  . Ten slotte wordt dat ganse zaakje met ons geld betaald. Verder moet de politiek daar ver weg van blijven . Het is door de jaren heen duidelijk genoeg geworden dat de VRT een links bastion is waar echte objectiviteit ontbreekt .
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    En terzelvertijd staan die productiehuizen ook nog eens in rij voor "cultuursubsidies"... man man er wordt met geld gesmeten en gefoefeld dat het niet meer op kan ... en dat is op iedere overheidsdienst waar de factuur "toch betaald wordt door de burger" of waar ze elk jaar onnodige kosten moeten maken op het einde van het jaar, want het budget zou maar eens verminderd kunnen worden.... tabula rasa ja, met de grove borstel erdoor. Ander en beter.
  • Danny Gijbels

    4 jaar geleden
    En als dat conflikt er niet was geweest, dan was het helemaal niet naar boven gekomen.Alhoewel natuurlijk een heel deel van het personeel eigenlijk wel wist wat er gaande was.
  • Liliane Wuyts

    4 jaar geleden
    De berichtgeving op de VRT is al jarenlang gekleurd. Terzake is daar een perfect voorbeeld van. Onafhankelijkheid bestaat niet bij de "staatsomroep". Als je ziet wat ze Bart De Pauw geflikt hebben. Ik heb nooit anders geweten dan dat het een rood bastion was. Dezelfde favorieten mogen altijd opdraven in de programma's. Zo erg dat de mensen ze allang beu zijn.