De Paterberg met publiek: een beeld dat we zondag niet zullen zien.
Volledig scherm
De Paterberg met publiek: een beeld dat we zondag niet zullen zien. © Photo News

“Een Ronde zonder publiek”: forse maatregelen om er een veilige Ronde van Vlaanderen van te maken

Ronde van VlaanderenDe beleving rond de Ronde van Vlaanderen 2020 zal in niets gelijken op het karakteristieke massaspektakel van Vlaanderens Mooiste. Organisator Flanders Classics kondigt draconische veiligheidsmaatregelen aan om de ‘limited edition’ van de Ronde zondag coronaproof te laten verlopen. “Als we het zondag niet goed doen, zal het veel moeilijker worden om in het voorjaar van 2021 koersen te organiseren”, aldus Tomas Van Den Spiegel.

28 reacties

  • Odar Sonja Eeckhout

    4 jaar geleden
    Knap van de organisatie dat ze zoveel moeite doen om de koers te laten doorgaan. Als we nu eens allemaal, zonder uitzondering, voor één keer doen wat er gevraagd wordt, dan kunnen al die jongens die voor hun boterham koersen tenminste hun sponsors langdurig in beeld laten brengen in de hoop dat er ook volgend jaar nog voldoende behoorlijke contracten voor beroepsrenners kunnen worden ondertekend.
  • René Mertens

    4 jaar geleden
    Goede beslissing, afschaffen heel die handel. Maar wat ga je dan doen met de Oostblokkers die door Jost group naar hier gehaald worden terwijl onze chauffeurs op den dop gezet worden. Hallo vakbonden wanneer ga je wakker worden ? En dit is niet alleen voor Jost, ook Esssers kent er wel wat van.
  • roger cam

    4 jaar geleden
    Voor de koers mag niks aan voor de voetbal 14000 man en meer is geen probleem voor sommige hier.
  • Luc Brouckaert

    4 jaar geleden
    Ongehoord dat dit evenement nog kan doorgaan. Dit is om moeilijkheden vragen. Oftewel..., een uitgelezen kans om boetes te kunnen uitschrijven.
  • Jos Gosier

    4 jaar geleden
    Blijf thuis en bekijk het vanuit je zetel, zie je ook veel meer en vorm je geen gevaar voor anderen.mensen zoals Willems Michel zouden direct een boete moeten krijgen.