Ivan Put
Volledig scherm
PREMIUM
© Ivan Put

Kaal worden op jonge leeftijd, hoe ga je daarmee om? “Mensen zien je meteen als iemand die ziek is”

Schiereiland, landingsbaan, grasstrook of paterplateau: de ongein die kalende mannen te horen krijgen, is niet altijd grappig, noch flatterend. En dat heeft vaak een grote impact op hun zelfbeeld. “Sommigen belanden zelfs in een depressie”, zegt ervaringsexpert Thomas Schoenmakers, die in samenwerking met experts in het vakgebied een boek schreef voor kalende mannen in nood. “Maar vroeg of laat volgt de aanvaarding.”

9 reacties

  • iryska kosynsky

    4 jaar geleden
    Ik zie het niet als, ziekte, maar ik vind het wel allesbehalve aantrekkelijk.
  • Pierre Dubois

    4 jaar geleden
    Het is bij mij ook op die leeftijd begonnen. En trouwens, die kletskop is een van de beste dingen die mij ooit overkomen is.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Tondeuse op 3 mm en kortwieken. Eenmaal om de 5 weken herhalen om de "peloeze" en de bakkebaarden op de goede lengte te houden.
  • Geert Moens

    4 jaar geleden
    Ik dacht dat de psychologen door Corona werkgelegenheid hadden. Waarom praten ze de mensen dan nog problemen aan? Ben mijn haar 30 jaar geleden beginnen verliezen (rond mijn 20) en heb daar nooit een probleem mee gehad. Dat is toch een teken van mannelijkheid. In de biologie noemen ze dat secundaire geslachtskenmerken.
  • Patrick Van bouwel

    4 jaar geleden
    Ik doe al 25jaar mijn haar af met een scheermes en scheergel, vindt dat heel gemakelijk, ik hoop dat het nooit meer terug groeit maar dat is een droom want elke week kan ik het afscheren