Archiefbeeld. Premier Alexander De Croo wordt bij zijn eerste Europese top verwelkomd door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Premier Alexander De Croo wordt bij zijn eerste Europese top verwelkomd door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. © AP

België dient begroting eind deze maand in bij Europese Commissie

België zal tegen 30 oktober zijn finaal begrotingsplan indienen bij de Europese Commissie. Dat werd dinsdag vernomen bij de woordvoerder van premier Alexander De Croo. Normaal gezien ligt de deadline op 15 oktober, maar omdat de regering pas op 1 oktober de eed aflegde, mag ze van Europa gebruik maken van de mogelijkheid om dat iets later te doen.

4 reacties

  • yvo mast

    4 jaar geleden
    Dat wordt weer een grote klucht met veel ‘intenties, beloften’ en we zien wel. Waar blijft de afslanking van ons politiek stelsel? De senaat opdoeken, provincies en gouverneurs elimineren, dar zijn daden en geen advocaten prietpraat. Geef een sterk bezuinigingsvoorbeeld in plaats van hoopvolle,leugens te verspreiden.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Eerste test voor de regering van De Croo en dan vallen alle maskers af of het word zo als altijd wat gesleutel in de marge of wel heeft men het lef om een aantal grondige structuur veranderingen door te voeren, men zou kunnen beginnen waar het gelijkheidsbeginsel is verkracht en waar het grondwettelijk hof gewoon partijdig zijn kop draait.
  • Caroline Bonte

    4 jaar geleden
    Smijt het geld maar weg,grrr
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Een begroting vol met gaten van onze rechts liberale zweedse regering aangevuld met de corona perikelen.ziet er niet echt mooi uit!