BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Volledig scherm
BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK © BELGA

Corona-app overschrijdt kaap van miljoen downloads: “Blijf vrienden en familie aanmoedigen om app te gebruiken”

De app “Coronalert”, die bedoeld is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de kaap van het miljoen downloads overschreden. Dat betekent dat ongeveer 15 procent van de Belgische bevolking de app gebruikt. “Deze app is één van de instrumenten die worden ingezet in de strijd tegen Covid-19, nodig daarom vrienden en familie uit om Coronalert ook te downloaden”, klinkt het bij het Interfederaal Comité voor Testing & Tracing (IFC). 

19 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Ik sta 100% achter Van Griekens standpunt.Ik download die ook niet.Je wordt gek van al die meldingen.Bij het VB staat naast veiligheid ook privacy en vrijheid hoog in het vaandel.Dat betekent dat het individu meer inspraak moet krijgen.Wij leven in een socialistische staat.Wij zeggen u wat jij moet doen waarbij ruimdenkendheid enorm faalt.
  • jean-pierre mahieu

    4 jaar geleden
    ikzelf en nog een miljoen zouden het zeker doen, doch iphone van 5 jaar is al te oud. Ontwikkelaars en apple, shame on you. Downgrade de app asap. Aan de overheid: dit zou meer resultaat hebben dan veel van de huidige maatregelen.
  • Andrea Rooman

    4 jaar geleden
    Ik doe daar niet aan mee.prive is prive
  • Eddy De Snel

    4 jaar geleden
    Wie de applicatie download doet actief mee aan het beschermen van zichzelf en zijn familie en vrienden, je moet ook de regels blijven volgen. Ik heb een Nokia 1 android Go, kostprijs 49 euro. Een kleine moeite om te helpen aan het rechthouden van een natie, te denken aan je landgenoten, te denken aan onze economie en sociale zekerheid. Maar het is voor sommigen nooit goed, gewend van alles te krijgen en te hameren op allerlei rechten, geen recht zonder plicht. 
  • Annie Van den Eynde

    4 jaar geleden
    Ik had de app direct geïnstalleerd en moest maandag een test laten uitvoeren na telefoon en veel geklungel van contact tracing. In het triagecentrum was ik nog niet uitgesproken dat ik een code van de app had of men vertelde mij dat dit nog niet werkte? Ik blijf mijn best doen om alle regels te volgen ...
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. Opnieuw Crevits, weer Weyts, of iemand anders? Heel wat partijen azen op post van onderwijsminister
    88

    Opnieuw Crevits, weer Weyts, of iemand anders? Heel wat partijen azen op post van onderwijs­mi­nis­ter

    Heel wat partijen azen op de post van de toekomstig Vlaams minister van Onderwijs. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zegt woensdag het “domein opnieuw in handen” te willen nemen en kijkt bijvoorbeeld in de richting van voormalig onderwijsminister Hilde Crevits. Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever mag Ben Weyts zichzelf opvolgen “als hij maar zijn broek aanhoudt”. Dat zeiden ze op een onderwijsdebat van de Directiecommissie van het Katholiek Basisonderwijs (DCBaO) in Antwerpen.