Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Katholieke koepel vernietigend voor nieuwe eindtermen secundair: “Ernstige bedreiging voor kwaliteit onderwijs”

De koepel van het katholiek onderwijs in Vlaanderen reageert bijzonder ontstemd op de goedkeuring van de nieuwe eindtermen voor de tweede en de derde graad van het middelbaar onderwijs voor de Vlaamse regering. Ze spreekt over “een ernstige bedreiging voor de kwaliteit van ons onderwijs”. “Leerlingen zullen van alles iets kennen, maar niets meer echt grondig.”

20 reacties

  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    Stilstand betekend achteruitgang! Dat blijkt moeilijk te bevatten en aanvaarden voor ons oer-conservatieve (what's in a word?) katholieke onderwijs. Met de nieuwe regeling gaan we eindelijk de goede kant uit; "van alle markten een beetje thuis" en dan naar eigen behoefte en marktbehoefte specialiseren. Zo hoort het ook!
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Vind ik een goed idee van BW. Kwaliteit en diepgang kan altijd later nog: we moeten toch niet allemaal 'homo universalissen' zijn? Meer praktische en bruikbare kennis op school aanleren, kan ik enkel toejuichen. Dat heb ik vroeger enorm gemist (L-Gr). Kwaliteit kan men evengoed geven in minder uren. Met geld leren omgaan, aanleren aan jongeren, wie kan daar tegen zijn?
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Al meer dan 40 jaar sleutelt men aan het onderwijs, Is het nu beter?
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Als onderwijs onder de bevoegdheid valt van politici zonder voldoende kennis dan zullen er sowieso minder hoger opgeleiden uitkomen. Worden deze studenten het voer voor bedrijven?
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Burgerschapszin... Is dat een nieuwe soort religie? Massa-indoctrinatie om toekomstig kiesvee netjes in de pas leren te lopen? Wie schrijft het scenario voor dat vak?