Vrijdag komen er strengere maatregelen, amateurvoetbal per direct stilgelegd. © TV Limburg

Vrijdag al strengere maatregelen? “Restaurants vroeger dicht, telewerken verplicht”

De federale regering en de deelstaten komen nu vrijdag al met strengere coronamaatregelen, vernam De Tijd.

Op tafel liggen een gelijke behandeling van cafés en restaurants en het aanscherpen van het advies over thuiswerken. Ook de coronabarometer wordt in de strijd geworpen. De nieuwe regel zou dus onder meer inhouden dat restaurants net als cafés om 23 uur moeten sluiten en dat je met maximum 4 aan een tafel mag zitten. 

LEES OOK. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Barometer wordt vrijdag voorgesteld

De langverwachte coronabarometer is zo goed als klaar en wordt vrijdag op het Overlegcomité voorgesteld. Dat bevestigt de woordvoerder van premier Alexander De Croo (Open VLD). Adviesorgaan Celeval heeft gisteren nog een laatste keer vergaderd over de aanbevelingen.

De coronabarometer zal bepalen welke maatregelen er op welke plekken van toepassing zullen zijn. Volgens Celeval, het adviesorgaan dat de politiek adviseert over de coronacrisis, ligt de coronabarometer nu klaar. De experts hebben daarover gisteren nog vier uur vergaderd.

Ook premier Alexander De Croo bevestigt dat de barometer in zijn laatste fase zit. ‘De covid-commissaris Pedro Facon is volop bezig met het finaliseren van de barometer, die de basis moet vormen waarop alle maatregelen genomen worden’, klinkt het bij woordvoerder Tom Meulenbergs.

Volgens Celeval gaat er bij de barometer effectief gewerkt worden met kleurcodes. Vanaf welke waarden de kleurcode wijzigt en wat dat precies betekent voor domeinen als cultuur, sport, horeca en evenementen, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer