Amy Coney Barrett.
Volledig scherm
Amy Coney Barrett. © REUTERS

Kandidaat-opperrechter Amy Coney Barrett: “Nog nooit iemand gediscrimineerd op basis van seksuele voorkeur”

Amy Coney Barrett, kandidaat-opperrechter van Donald Trump,  heeft bij de hoorzitting in de Senaat een vreemde indruk nagelaten. Ze probeerde vragen over huwelijken van mensen met hetzelfde geslacht te ontwijken, maar zwoer dat ze nooit mensen zou discrimineren in haar justitiële uitspraken.

4 reacties

  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Een vrome katholiek is net hetzelfde als een vrome moslim meneer Van Dessel, hun wereldbeeld wordt in grote of minder grote mate beïnvloed door hun religie. Of het de goede richting uitgaat met haar werk zullen we dus maar beter afwachten.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Haar kandidatuur draait louter om het mogelijk afschaffen van gezondheidszorg voor Amerikanen. Is dat de goede richting? Temidden een pandemie? De zogenaamde 'Obamacare' is ontoereikend inderdaad, maar dat is met name omdat het opgezet werd temidden een voornamelijk republikeinse senaat.
  • Paul Geerts

    4 jaar geleden
    Die "stelling" is eigenlijk afkomstig van ... Ruth Bader Ginsburg, de overleden Democratisch gezinde rechter die Coney Barrett zal vervangen. Barrett maakt overigens een bijzonder sterke indruk. In tegenstelling met de senatoren die haar ondervragen, heeft ze geen nota's nodig en antwoordt ze op alle vragen vanaf een wit blad voor haar.
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Met haar gaat het terug de goed richting uit en gelukkig maar want ze zal veel werk hebben om recht te trekken wat haar voorgangster veroorzaakt heeft.