Oppositieleidster Svetlana Tikhanovskaya
Volledig scherm
Oppositieleidster Svetlana Tikhanovskaya © AP

Wit-Russische oppositieleidster stelt ultimatum aan president Loekasjenko

De Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja heeft president Aleksandr Loekasjenko voor een ultimatum gesteld. Hij krijgt tot 25 oktober de tijd om op te stappen. Als hij dan nog altijd aan de macht is, komen er massabetogingen en een algemene staking.

2 reacties

  • Jan Swennen

    4 jaar geleden
    Wij, als Europeanen, moeten ons zeker niet moeien. En al zeker niet als het over democratie gaat. Ons politiek land is er een mooi voorbeeld van. Denk aan de gele hesjes in Frankrijk, ook met de harde hand aangepakt. Een verhaal heeft altijd 2 kanten, ik vrees dat wij in het westen ook niet altijd de juiste info krijgen. Laten wij ons vooral moeien met ons eigen land. Al moeilijk genoeg denk ik.
  • David Janssens

    4 jaar geleden
    Mevrouw heeft wel makkelijk praten vanuit het veilige Litouwen... Een echte oppositieleidster zou ter plekke mee strijden voor de goede zaak. Maar ik vrees voor het welzijn van de Wit Russische bevolking, Loekasjenko gaat echt niet uit zichzelf opstappen en zolang de oproerpolitie zijn opdrachten blind blijft uitvoeren hebben betogers geen schijn van kans