Het openbaar vervoer in coronatijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het openbaar vervoer in coronatijden. © Jan De Meuleneir / Photo News

Waar raken we het vaakst besmet? Onze buurlanden weten het al lang, wij (nog altijd) niet

Is het op café gevaarlijker dan op het werk? Loop je op de trein meer risico om besmet te geraken dan in de sportclub? Terwijl Nederland en Duitsland al maandenlang gedetailleerde gegevens over de voornaamste besmettingsbronnen met hun bevolking delen, weten wij het — zeven maanden nadat het virus de kop opstak — nog altijd niet. “Nochtans is die informatie uiterst nuttig, in de eerste plaats voor de beleidsmakers”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. 

67 reacties

  • wilfried saenen

    4 jaar geleden
    Ik heb al ergens chirurgische mondmaskers aan de wasdraad zien hangen om te drogen. Dat zegt toch genoeg?
  • Jurgen Vanheessen

    4 jaar geleden
    En allemaal gezellig thuis werk doen en daarna met zijn allen naar de fitness ze zijn goed bezig
  • Katrien Caers

    4 jaar geleden
    Als het in de buurlanden voornamelijk op het openbaar vervoer gebeurt, waarom zou dat hier dan niet het geval zijn?
  • robertrand walraedt

    4 jaar geleden
    De meeste kans op besmetting is in België blijven. Ergens anders is het veiliger.
  • Jeannine Anto

    4 jaar geleden
    Antonissen jeannine veel mensen dragen hun masker dagen achter elkaar en proppen het in broekzak of jaszak gevolg... geen bescherming voor henzelf of voor anderen met wie ze in contact komen zo kan je makkelijk super verspreiden worden ...
  1. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel
  2. Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappeniers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”
    PREMIUM
    3

    Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappe­niers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”

    In alle luwte zijn de Spaanse autoriteiten op zoek naar antwoorden in het moordonderzoek naar Laura Trappeniers. Wie haar vermoord heeft en waar haar echtgenoot Marc Olbrechts is, blijft onduidelijk. De tijd lijkt weg te tikken in het nadeel van de onderzoekers. “Maar onderschat de Guardia Civil niet”, zegt voormalig diensthoofd van de Speciale Eenheden Antwerpen en Limburg Carl Vorsselmans, die nu op Tenerife verblijft.