Premier De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © Photo News

Waarom de politiek niet elke week nieuwe nationale maatregelen wil afkondigen, zelfs als de curve stijgt

Bij alle virologen ter lande lijken de rode corona-alarmbellen af te gaan, nu België dagelijks afklokt op gemiddeld meer dan 4.400 nieuwe besmettingen. Vrijdag buigt de politiek zich over de coronabarometer, maar nationale, ad hoc verstrengingen zitten er niet meteen aan te komen. “Als we om de paar dagen nieuwe maatregelen invoeren, dan is iedereen het noorden weer compleet kwijt.”

39 reacties

  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Gister Vandenbroucke gezien, ja hoor, zelfs die gebruikte een virusdoekje verkeerd en raakte hem steeds aan. Verbied die dingen! Afstand houden en ontsmetten, is het enige dat moet.
  • Pierre De Bock

    4 jaar geleden
    Gans Belgie in lockdown zolang het nodig is
  • Ignace Van Bost

    4 jaar geleden
    De virologen spraken enige tijd geleden over brandjes blussen regionaal. En nu willen ze gans het land op slot.Die weten niet wat ze doen, of toch, het land om zeep helpen.
  • Liliane Wuyts

    4 jaar geleden
    Deze flutregering doet het al even slecht als de vorige.  Halve maatregelen die ze na een week weer moeten bijstellen.  Vandenbroucke ging het eens regelen.  Nog meer nonsens.  Hij heeft zijn kleurpotloden nog niet gevonden.  In België kan er niks fatsoenlijk geregeld worden. Ministers genoeg en ze strijken allemaal een meer dan royale wedde op. We missen Bart De Wever. Weyts doet meer dan zijn best maar wordt nu ook weer stokken in de wielen gestoken.  
  • Philip Vertommen

    4 jaar geleden
    Als je niks doet kan je ook niks verkeerds doen zeggen ze wel eens, men schuift de hete patat door naar het lokale en loopt het mis zullen ze doen alsof hun neus bloed. Van een daadkrachtige regering gesproken.