Sebastien Dewaele speelt een wapenhandelaar in 'Undercover'. “Elke rol die ik speel vertrekt uit mezelf. En dan komt het er op aan bepaalde dingen te accentueren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sebastien Dewaele speelt een wapenhandelaar in 'Undercover'. “Elke rol die ik speel vertrekt uit mezelf. En dan komt het er op aan bepaalde dingen te accentueren.” © VRT

Sebastien Dewaele uit ‘Undercover’ mikt op carrière in Frankrijk: “Ik wil het op z’n minst proberen. Het zorgt voor rust in m'n kop”

ShowbizzHet grote publiek sloot hem in de armen toen hij in ‘Eigen kweek’ een wietdealend keuterboertje speelde. Tegenwoordig jaagt Sebastien Dewaele (42) datzelfde publiek de stuipen op het lijf als Jean-Pierre Berger, de meedogenloze wapenhandelaar uit ‘Undercover’. Een rol die misschien wel enkele deuren opent in het buitenland. “Ik heb ondertussen een Franse agente, nu is het hopen dat er wat ballonnetjes de lucht in gaan.”

3 reacties

  • ISABEL FRANCOIS

    4 jaar geleden
    Speelt zijn rol hééééél goed.Echt top man,ik ben fan geworden van jou!
  • Leen Demeyer

    4 jaar geleden
    Alle mensen zoals sommige "professionele artiesten" die denken dat ze belangrijker zijn, leren nu ook wel dat dat niet zo is. Overigens vele mensen hebben talenten en doen toch ander werk om rond te komen als het niet anders kan.
  • DANNY WITTEVRONGEL

    4 jaar geleden
    Heel goed acteur !
  1. Sebastien Dewaele speelde op korte tijd 10 kilo kwijt voor ‘Undercover’: “Het dieet was bijna een voltijdse job”
    PREMIUM
    TV

    Sebastien Dewaele speelde op korte tijd 10 kilo kwijt voor ‘Undercover’: “Het dieet was bijna een voltijdse job”

    De ene acteerjob vraagt al wat meer van je dan de andere, zo heeft ook Sebastien Dewaele (42) aan den lijve ondervonden. Voor de serie ‘Undercover’ moest de West-Vlaming in sneltempo vermageren én leren paardrijden. “Het was hard labeur”, klinkt het. Hij vertelt over het dieet dat hij volgde en hoe hij dat in zijn leven implementeerde. “Het eerste dat ik deed na de opnames? Een Bicky Burger halen.”
  2. KIJK. Nora Gharib en Lynn Van den Broeck wisten duidelijk niet welke kwelling hen te wachten stond in ‘Special Forces”
    Play
    TV

    KIJK. Nora Gharib en Lynn Van den Broeck wisten duidelijk niet welke kwelling hen te wachten stond in ‘Special Forces”

    Het nieuwe seizoen van ‘Special Forces’ kende al meteen een heftige start, maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Nora Gharib en Lynn Van den Broeck delen op hun sociale media beelden van net voor de start van het programma. De twee actrices lijken zich voor de eerste opdracht nog van geen kwaad bewust, terwijl ze arriveren op teenslippers. “Als we nu zouden moeten beginnen, ben ik gejost”, zegt Nora. Al weet de kijker én Nora ondertussen beter: zij stapte al in aflevering 1 uit het loodzware programma nadat ze de dood in de ogen keek.