ANP/Coppens
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP/Coppens

Geen nationale, maar lokale verstrengingen (zoals het van minister Vandenbroucke moet)

In Leuven en Gent mag niemand na 23 uur op restaurant zitten, in Waals-Brabant en Luxemburg is een nachtklok van kracht. Waar het coronavirus hevig woedt, wordt lokaal een versnelling hoger geschakeld. Kwatongen noemen het een ‘wirwar’ van maatregelen, maar die lokale aanpak is juist waar minister van Volksgezondheid Franck Vandenbroucke op aanstuurt. Een overzicht van de opvallendste maatregelen. 

12 reacties

  • Solange De Cleir

    4 jaar geleden
    Het is niet evident om iedereen te helpen in deze moeilijk te bestrijden ongekende ziekte. Wijs vooral niet met uw vinger naar de federale overheid die er alles aan doet om iedereen te helpen. Belgen allemaal voer nu eens uit wat u uitdrukkelijk gevraagd wordt en lach niet alles weg je brengt uw familie ,vrienden en alle medeburgers in problemen, denk nu eens niet alleen aan uzelf dat zou eens verstandig zijn. Help en laat dat egoïsme varen.
  • Yvette Dekleermaeker

    4 jaar geleden
    Als Leuven om 23.00 u sluit en ik om 21.00 i wil eten ga ik naar Leuven.  Lokaal is zinvol maar wij zijn mobiel !
  • Kevin Van Rossem

    4 jaar geleden
    Hoogconjunctuur voor de staatskas, boetes zullen uitgedeeld worden en de mensen zullen groen lachen aan blauwe boetes.
  • guido van der smissen

    4 jaar geleden
    Aan onze regering en bevoegde ministers, schamen jullie je niet? Economie voor mensenlevens? Ik vind het een schande, het is jullie taak iedereen te beschermen voor economische belangen, de enige juiste maatregel is alles 1 maand dicht
  • Patrick Desmet

    4 jaar geleden
    Ik begrijp dat niet. De nationale regering zegt dat de lokale overheden maatregelen moeten nemen. Maar Antwerpen wacht op de nationale maatregelen. Kan er iemand Berckx vertellen dat ze niet hoeft te wachten tot vrijdag.