Rudi De Kerpel.
Volledig scherm
Rudi De Kerpel. © ID / Fred Debrock

N-VA-afgevaardigde Rudi De Kerpel stapt op uit raad van bestuur VRT na ‘integriteitsinbreuk’

Ondernemer Rudi De Kerpel stopt als gemeenschapsafgevaardigde van de openbare omroep VRT. Dat zegt hij zelf in een mededeling. De Kerpel was jarenlang leverancier en sponsor van het VRT-evenement De Warmste Week, wat verboden is als regeringscommissaris in de raad van bestuur. Volgens De Kerpel is hij “niet langer in staat zijn functie uit te voeren”. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft zijn ontslag aanvaard.

10 reacties

  • Ralph De Beul

    4 jaar geleden
    Was hij het niet dat Marc Van Ranst voor de rechter sleept ...
  • Patrick De Graeve

    4 jaar geleden
    N-VA is geviseerd, die partij moet uit het bestuur. Dat onderzoek is ook niet onpartijdig en dient te worden onderzocht, wie weet wat er dan opduikt?
  • De Waarheid

    4 jaar geleden
    Als men daar al zoveel jaren zit dan moet men dit weten. En al bij de eerste samenwerking op dat vlak had hij zich reeds spontaan de vraag moeten stellen. Als werknemer wordt je ook verondersteld het arbeidsreglement te kennen, je ondertekent dat trouwens voor akkoord!
  • Nicole Dufait

    4 jaar geleden
    Die hele raad van bestuur van de VRT is altijd al een potje geweest, postjes, een loon, een dik pensioen, en dat om niets te doen, gezellige bijeenkomsten van een select clubje om de zoveel maanden.
  • Philip Nicolaes

    4 jaar geleden
    Is dat niet de logica zelf? Bestuursfunctie en dan nog eens extra profiteren. Denk dat je daar niet geleerd moet voor hebben om dat te weten.