Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Jongste zoon Trump was toch besmet met coronavirus - Frankrijk voert avondklok in verschillende grote steden in

De coronacijfers blijven in ons land, maar ook in andere Europese landen, met duizelingwekkende kracht toenemen. In steeds meer sectoren worden daarom nieuwe maatregelen getroffen. Cafés moeten weer om 23 uur dicht, alle universiteiten schakelen over naar code oranje, en de ziekenhuizen schalen het aantal bedden voor coronapatiënten op. Stevenen we stilaan af op een tweede lockdown? Volgens experts zitten we in de laatste fase. Herlees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus van woensdag 14 oktober.

26 reacties

  • Bjos Mia

    4 jaar geleden
    Sluit nu om te beginnen de horeca al. Waarom weer talmen als 8 op 10 Vlamingen eigenlijk pleiten voor een lockdown ?!
  • Ben Strauven

    4 jaar geleden
    En terwijl blijven volle treinen toestromen te Brussel vanuit Parijs en overal. Ongelofelijk. Dit is dus dweilen met de kraan open
  • Annemarie Nijd

    4 jaar geleden
    Wil je nog relatief veilig zijn dan met zijn allen naar de immer gele zones van onze Ben. Nog een tipje kan je die gele zones ook inkleuren op de kaart.
  • guy collin

    4 jaar geleden
    Helaas complete chaos... Iedereen doet maar wat op en heeft zen zegje.. Hopeloos enzodoende wordt lockdown onvermijfelijk De Croo en vdb hoor je niet meer
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Geen lockdown luidt het devies van enkele belangrijke partijen. Maar ons land is de ronduit slechtste leerling in Europa, met enorm hoge besmettingscijfers en ook ziekenhuisopnames en doden. Geen enkele instantie in ons land is in staat gepaste maatregelen uit te vaardigen. Het imago van ons land  daalt en de regeringen laten het maar zo.