Wildinkoper Michael De Troyer bij een zeldzaam en dus duurder hert dat in de Belgische bossen werd geschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wildinkoper Michael De Troyer bij een zeldzaam en dus duurder hert dat in de Belgische bossen werd geschoten. © Jan De Meuleneir / Photo News

Hazenrug uit Argentinië, hertenfilet uit Nieuw-Zeeland: waar komt het wild op ons bord vandaan?

Nu vanaf vandaag ook op fazant en haas mag worden geschoten en het Belgisch jachtseizoen officieel geopend is, belandt de komende weken ongetwijfeld een stukje wild op het bord. “Al komen er per vijf stukken wild zeker vier uit het buitenland”, klinkt het. Uit het verre buitenland zelfs. Terwijl haas soms komt overgesprongen uit Argentinië, maakt hert vaak de oversteek uit... Nieuw-Zeeland. En is het ook dan nog goedkoper dan Belgisch hert. 

7 reacties

  • Paul Bogaerts

    4 jaar geleden
    Wild?? Gekweekt in verdachte omstandigheden. Net als kippen en varkens. Gedood met een schot hagel om de schijn hoog te houden.
  • guido Leurelle

    4 jaar geleden
    Ik eet geen wild of vlees die van over de oceaan komt, zelfs geen groenten uit Afrika Ik steun Europese boeren die hebben het moeilijk genoeg Mensen denk eens na aub
  • raf schellens

    4 jaar geleden
    Mag wat strenger op gecontroleerd worden op de jagers door externe. Zitten veel te veel rambos bij.
  • Luc Devriese

    4 jaar geleden
    Heel normaal Belgie is maar een zakdoek groot en door alles vol et bouwen en bossen te kappen is er haast geen leefgebied meer over voor het wild , daarbovenop is er bijna geen wild meer in belgie
  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Ik wordt niet wild van al dat ( gekweekt) wild dat geen wild is. Ik hou mij aan de klassieke producten vis,kip en nu en dan een gewone steak. Al dat wildgedoe is pure commercie en maakt de massa gek!!