Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Ruzie met je leidinggevende? Probeer deze fouten te vermijden

WerkplekEen conflict met je leidinggevende is erg vervelend, want hoe kan je dit aankaarten? Loop je niet het risico dat de gevolgen voor jou negatief zullen zijn? Zeker niet, zeggen experts. Jobat.be bekijkt hoe je zo’n ruzies wél opgelost krijgt.

  1. Zo zullen getroffen werknemers het faillissement van Van Hool voelen: “Vooral zij met een hoog loon en hoge anciënniteit zullen geld verliezen”
    PREMIUM
    46

    Zo zullen getroffen werknemers het faillisse­ment van Van Hool voelen: “Vooral zij met een hoog loon en hoge anciënni­teit zullen geld verliezen”

    Nu het faillissement officieel is aangevraagd bij busbouwer Van Hool, wordt ook de financiële impact op de getroffen werknemers duidelijker. Dat tot 1.800 werknemers hun baan verliezen door een faillissement - en niet vanwege een herstructurering - kan (tien)duizenden euro’s verschil betekenen voor de betrokkenen, aldus expert Jan Vanthournout van SD Worx. “Vanaf een bepaald aantal dienstjaren ben je als ontslagen werknemer nog meer de dupe als je werkgever overkop gaat.” Maar wat als je snel elders aan de slag kan? Heb je dan recht op dezelfde ontslagvergoeding?
  2. “Het was een dure aankoop, maar we sparen er veel benzine mee uit”: Jeannine (74) is creatief met haar kleine pensioen
    PREMIUM

    “Het was een dure aankoop, maar we sparen er veel benzine mee uit”: Jeannine (74) is creatief met haar kleine pensioen

    Jeannine krijgt een pensioen van 1.379 euro, dat is minder dan het minimumpensioen. Gelukkig is haar man Roger er nog. In onze reeks ‘Zoveel verdien ik’ deelt het koppel hoe ze elke maand met 3.079 euro leven, terwijl ze huren, hun 110 euro in de supermarkt elke week minder waard is en ze ook nog een béétje willen genieten: “Ik maak me zorgen over onze toekomstige dokterskosten.”