Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News

Minister van Energie Van der Straeten: “Steunmechanisme wordt geen subsidiekanon en is niet alleen op gascentrales gericht”

Het steunmechanisme voor investeringen in energiebronnen dat de uitstap uit de kernenergie mogelijk moet maken, zal niet enkel gericht worden op gascentrales. Dat heeft de nieuwe minister van Energie, Tinne Van der Straeten (Groen), verklaard in de Kamer. Ze benadrukte ook dat het "geen subsidiekanon" wordt. 

28 reacties

  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Groen valt nu al volledig door de mand. De kerncentrales moeten dicht, en moeten dan vervangen worden door vervuilende centrales op fossiele brandstoffen met enorme CO2 uitstoot. Het opvangen en stockeren van de geproduceerde CO2 is zo duur, dat men dit alles flink moet gaan subsidiëren met overheidsgeld. De burger betaalt voor iets wat milieubelastend is, en totaal niets met de green deal te maken heeft, is, en bovendien nog zwaar gesubsidiërd is.
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Het worden met 100% zekerheid gascentrales. Vele hoge EU-piefen zoals ons eigen 'joenk' en andere Kluchten hebben privé zwaar belegd in gastankers, speciaal gebouwd om gas uit Oekraine te transporteren. (is van horen zeggen uiteraard, checken mag altijd) Zo ken je ook meteen de toekomstige leverancier. Wel mooi dat ze daar straks een Groene de verantwoordelijkheid voor in de schoenen zullen kunnen schuiven. Was er ooit eens niet iets met nuttige idioten of zo?
  • Fonny Labie

    4 jaar geleden
    Ze moet groene gedachtegang volgen en niks gebaseerd op fossiele brandstof weerhouden. Wil nog zien dat consument niet duurder gaat uitkomen en waarom worden mensen die willen investeren in PV installatie gestraft? Na nieuwjaar ben je echt gek om er nog te leggen want ge gaat meer betalen dan zonder. Oplossing politici, verplichting bij nieuwbouw of renovatie, als ik dat met trek ik ze uit
  • ETIENNE LAUWEREYS

    4 jaar geleden
    Ik denk dat het wel gascentrales zullen zijn CO2 uitstoot met een hoge prijs naar de gebruiker toe.
  • H. Anckaert

    4 jaar geleden
    In België lopen we grandioos achter betreffende groene energie. Windmolens zijn de toekomst voor iedereen ook particulier. Wind heb je in de winter en zomer, maar zou de factuur waarschijnlijk voor de staat te laag maken waardoor ze te weinig belastingen zouden genereren! Dit is ons model in België, het model van de trado partijen. Maar aan de verdiensten van de staat en zijn ambtenaren en hier heb ik het dan vooral over de pensioenen die tot 1/3 makkelijker hoger liggen dan in de privé!!