archiefbeeld ©  rr

Strenge Nederlandse coronamaatregelen geven genadeslag aan Putte Kermis

Stabroek, Kapellen -

Putte Kermis moet vanavond, woensdag, om 20u onherroepelijk dicht. Dat komt omdat Nederland de coronamaatregelen verscherpte. Normaal duurde Putte Kermis nog tot en met zondag 18 oktober.

evdw

De gemeentes Stabroek en Kapellen beslisten in overleg met de lokale politiezone Noord dat de kermiskramen in Putte vandaag, woensdag 14 oktober, nog mogen open blijven tot 20u. Dat betekent meteen het einde van de kermisweek in het grensdorp. Normaal zou Putte Kermis nog lopen tot en met het weekend.

“Omdat Nederland de coronamaatregelen vanaf vandaag drastisch verscherpt, beslisten we samen met de collega’s van Kapellen om de kermis in Putte te beëindigen. Dat gebeurde trouwens ook in overleg met de burgemeester van het Nederlandse Woensdrecht. Die beslissing is niet onlogisch, want bij onze noorderburen moeten cafés en restaurants vanaf woensdagavond dicht blijven. Alcohol en softdrugs mogen niet meer worden verkocht tussen 20u en 07u en alle evenementen en kermissen worden verboden. Het Stabroekse deel van de kermis staat letterlijk op de grens met Nederland, dus hebben we niet lang getwijfeld om de knoop door te hakken”, zegt Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA) uit.

Kapels burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) steunt de beslissing: “Er zijn twee voorname redenen voor deze beslissing in het kader van de volksgezondheid en de openbare orde. Mogelijk zouden de komende dagen heel wat Nederlanders de grens oversteken om hier hun vertier te zoeken. Nederland raadt reizen naar het voor hen oranje België wel ten stelligste af, maar de grens gaat niet dicht. Bovendien waren er vorig weekend op Putte Kermis al problemen met Nederlanders die onder meer de mondmaskerplicht in België aan hun laars lapten. Wanneer onze politiemensen hen hierop attent maakten, werden de mondmaskers wel gebruikt, maar zo gauw de agenten hun rug keerden verdwenen de mondmaskers in de vuilnisbakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus