Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

In New York mogen kappers geen prijsverschil maken op basis van gender: waarom betalen vrouwen eigenlijk meer dan mannen?

In New York is de zogenoemde ‘pink tax’ afgeschaft. Hierdoor worden mannen en vrouwen gelijkgesteld: voor een product of behandeling moeten ze evenveel geld op tafel leggen. En dat is voor een bezoekje bij de kapper niet anders. Opvallend, want bij ons betalen vrouwen nog altijd meer voor een knipbeurt dan mannen. Hoe komt dat eigenlijk? 

3 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik hoor dat sommige vrouwen 120 à 140 euro betalen voor de kapper. Kleuren, knippen en stylen. Ze zitten er 3 uur, maar er wordt niet de hele tijd aan hen gewerkt. Terwijl het product moet inwerken of drogen, worden er ondertussen andere klanten geknipt. En ze 'krijgen' ook een glaasje cava of exotische thee opgegoten met water van 83,17 graden. En dat moet om de 6 tot 8 weken opnieuw. Reken maar uit. Voor dat bedrag ga ik met mijn plain maar proper goedkoop kapseltje een week op verlof.
  • Maria Leten

    4 jaar geleden
    Inderdaad goed onderwerp, kapper is keiduur voor vrouwen. Groot verschil een mannenkopje of een dameskopje knippen, waarom? Haar is haar.
  • Pako Dvorzak

    4 jaar geleden
    Meer haar = meer product = meer werk = hogere kost. Dit wil gewoon zeggen dat de mannen nu allemaal meer gaan moeten betalen.