(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Geert De Rycke

Weyts houdt vast aan code geel voor onderwijs, maar: “Code oranje kán, als secundair open blijft”

“Ik ben niet getrouwd met code geel. Het onderwijs kan overschakelen op code oranje, als we de secundaire scholen volledig kunnen openhouden.” Dat zei Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) bij een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. Tijdens overleg met het onderwijsveld werd eerder vandaag beslist dat het verplichte onderwijs in Vlaanderen in code geel - en dus voltijds open - blijft. Wel blijft het mogelijk om lokaal alsnog naar code oranje te gaan.

7 reacties

  • dominiek demeulemeester

    3 jaar geleden
    Goed zo, scholen moeten open blijven,wie gaat er anders opvang regelen of terug naar de grootouders??!! Onze school is zo goed als Coronavrij,het kan mits de nodige maatregelen!!
  • Lies Jansen

    3 jaar geleden
    Mijnheer Weyts, u speelt met levens! Zowel van de leerkrachten als van de leerlingen!!! Afstandsonderwijs is de dag van vandaag perfect mogelijk, ge moest u schamen!
  • inkje c

    3 jaar geleden
    Zorg er dan ook voor, dat de leerlingen tijdens de middag de school niet mogen verlaten. Of dat de politie wel optreed tegen samenscholing zonder mondmasker op pleinen en in straten tijdens de leerlingen hun middagpauze.
  • peter De Rycke

    3 jaar geleden
    I Het zijn voornamelijk de verplaatsingen met de bus en dan na het afstappen allemaal een drankje en een broodje kopen en onderweg naar school opeten en dit allemaal zonder mondmasker. Dan verzamelen voor schoolpoort, sigaret roken natuurlijk zonder mondmasker en dan pas naar school. Maar ja, mensen die er dagelijks mee bezig zijn worden toch niet gehoord.
  • Mieke SAM

    3 jaar geleden
    Je ben niet een oprechte man Ben Weyts.Als iedereen zelf zijn verantwoordelijkheid mag nemen,en zelf mag kiezen,laat iedereen dan aan preventie doen. Bemoei u dan ook niet.Welkom in de 21e eeuw waar tieners perfect aan afstandsonderwijs kunnen doen.