Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Wat we kunnen leren van de herfst: “Eekhoorns slaan beukennootjes op. Wij kunnen dat symbolisch doen"

De herfst is een explosie van kleuren, kastanjes bij de vleet en geurende koffietjes met kaneel. Maar ook sneller donker, grijze lucht en véél regen. Voor veel mensen is de herfst een sombere periode. Zou het deze keer anders kunnen? Mastercoach Heidi Gelders legt uit welke symbolische boodschap de herfst voor ons heeft en welke lessen dit seizoen ons kan leren. Wij maakten een lijstje met tools om deze herfst te beleven als nooit te voren.

2 reacties

  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    De invloed van het weer over heel het jaar moet men eigenlijk over twee jaren zien. Een warm droog jaar doet de bomen bij ons „lijden“ en bladeren vallen deels reeds in augustus-september. Als gevolg ervan dragen ze het jaar daarop, als dat ook weer warm en droog is, minder tot veel minder zaad. Daardoor gaan de hebbende krachten naar het groen, om toch maar voldoende herstel in de winter toe te laten. De bladeren blijven enkele weken langer groen...
  • Toon Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Wat mij opvalt: de bladeren van de bomen vallen niet. Wij wonen al 40 jaar in een bos. Wij kennen de cyclus van de natuur een beetje. Bomen die anders midden oktober bruin staan, hebben nu nog steeds groene bladeren en ze vallen niet af! Is dit een reactie van de natuur op de droge zomer? Graag een antwoord van iemand die er echt iets van weet. Dankjewel voor de info!