Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © David Legreve

En dan nu Nederland achterna? Van Ranst: "Doortastende maatregelen nodig zonder mee te gaan in opbod"

Is Nederland het gidsland op het vlak van de juiste aanpak van de coronacrisis? Vele Belgen denken dat onze regering even drastisch moet zijn in de aanpak en minstens een gedeeltelijke lockdown moet afkondigen, schrijft Belga. Prof. Marc Van Ranst, viroloog van de KU Leuven, is het daar niet mee eens. Wat moeten we dan verwachten van onze beleidsmakers? "Een doortastend beleid uitstippelen, de bevolking meekrijgen in het strikt naleven van de maatregelen die men uitvaardigt, maar zeker niet meedoen aan een opbod van ‘wie is er hier de strengste?’", aldus Van Ranst.

24 reacties

  • boris paesen

    4 jaar geleden
    Beste David Hermans. Wij hebben ook geen volledige lockdown gehad. Ik en vele andere arbeiders hebben al die tijd gedwongen moeten verder werken terwijl andere veilig thuis zaten en er vervolgens ook nog eens met 200 euro extra voor beloond werden.
  • Marijke BENOIT

    4 jaar geleden
    Gewoon alles toe Marc. Benoit Marijke
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Niet vergeten dat de Belgische economie tot nu toe véél harder werd getroffen dan de Nederlandse, omdat zij in het voorjaar geen volledige lockdown hebben gekend.  De marge voor ons om strengere maatregelen te nemen is daardoor heel wat kleiner...
  • Nancykruydt Kruydt

    4 jaar geleden
    Werken van thuis uit ? Als je bureau werk doet kan je gerust blijven in het bedrijf werken iedereen een beetje uit elkaar . Maar al ooit horen spreken over poetsvrouwen ? Die kunnen geen afstand houden of veilig werken dat ze daar eens rekening mee houden .
  • Gert Destoop

    4 jaar geleden
    Je hoeft niet geleerd te hebben om te weten dat mondkapjes het probleem niet oplossen? Als je een beetje verstand had, zou je weten dat het niet daaraan ligt dat we hier zulke toestanden meemaken. Het gaat om het niet naleven van de social distancing, gebrek aan hygiëne en het niet correct dragen van die mondkapjes.