Direct naar artikelinhoud
Rode Duivels

Lukaku loodst Rode Duivels naar zuinige zege tegen IJsland

Met twee treffers loodste Romelu Lukaku de Rode Duivels naar de overwinning in en tegen IJsland.Beeld Photo News

Dankzij doelpunten nummer 54 en 55 heeft gelegenheidsaanvoerder Romelu Lukaku de Rode Duivels de zege geschonken tegen IJsland. Dankzij de 0-1 overwinning van Denemarken tegen Engeland komen de Rode Duivels weer aan de leiding in hun groep in de Nations League.

Al voor de rust stond de eindstand op het bord. Na nog geen tien minuten spelen bracht Romelu Lukaku - wie anders - de Duivels op voorsprong. Maar tegen de verwachtingen in kwamen de IJslanders via Saevarsson al snel op gelijke hoogte. Vijf minuten voor de rust werd Lukaku gehaakt in het strafschopgebied, de gelegenheidsaanvoerder van de Rode Duivels zette de penalty zelf om. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

In de andere wedstrijd in de poule van de Rode Duivels leden de Engelsen een 0-1 thuisnederlaag tegen Denemarken. Daardoor komen de Belgen opnieuw aan de leiding in hun poule, met 9 op 12. Engeland blijft steken op 7 op 12.