Zes jongeren voor jeugdrechter na aanval op 15-jarige jongen in Puurs-Sint-Amands

Bron: BELGA

De jeugdrechter heeft twee minderjarigen van 14 en 16 jaar in een gesloten jeugdinstelling geplaatst na het ernstige geweldsincident met een jongen van 15 in Puurs-Sint-Amands. Drie andere minderjarigen kregen strenge voorwaarden opgelegd. De meerderjarige verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat meldt het parket Antwerpen.

Het slachtoffer werd zondagnamiddag door zes jongeren omsingeld aan de bibliotheek aan de Hondsmarkt. Hij werd geslagen, bedreigd, vernederd en beroofd van enkele van zijn spullen. De jongeren maakten een filmpje van het incident en verspreidden het via sociale media. De moeder van het slachtoffer deed maandag aangifte, waarna een onderzoek werd opgestart. Volgens het parket lijken de feiten een voorgeschiedenis en een context te hebben, die verder onderzocht zal worden.

Intussen werden alle zes mogelijke betrokkenen geïdentificeerd en verhoord. Vijf minderjarigen - een 14-jarige, drie 16-jarigen en een 17-jarige - werden woensdag voor de jeugdrechter geleid. Twee van hen werden in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, de anderen kregen strenge voorwaarden opgelegd.

De 18-jarige werd door de onderzoeksrechter aangehouden, maar mag zijn voorhechtenis met een enkelband uitzitten. De feiten werden gekwalificeerd als diefstal met geweld of bedreiging, mensonterende behandeling en opzettelijke slagen aan een minderjarige.

LEES OOK. 15-jarige wordt gestampt, geslagen en vernederd: beelden gaan viraal via sociale media (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen