Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gistermiddag in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gistermiddag in het Vlaams parlement. © BELGA

Weyts (N-VA) haalt slag thuis met code geel voor onderwijs, vakbonden kritisch: “Moeten serieuze veiligheidsvoorwaarden tegenover staan”

Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) haalt zijn slag thuis: alle leerlingen van het eerste kleuterklasje tot het zesde middelbaar mogen voltijds naar school blijven gaan. Maandag wordt waarschijnlijk wel naar code ‘oranje’ overgeschakeld, maar ook dan wil Weyts liefst álle leerlingen op de schoolbanken houden. “De schrik zit er goed in. Er zullen dan wel serieuze compensaties tegenover moeten staan”, klinkt het kritisch bij de vakbonden. 

15 reacties

  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Slag thuis gehaald. Hoe belachelijk klinkt dat toch. Hij  heeft er zijn keuze kunnen doorhalen.  Het zijn niet de keuzes die bepalend zullen zijn wel het resultaat. Het resultaat wordt binnenkort verwacht. Maar die politiekers hebben toch geen enkele verantwoordelijkheid. Kijk maar naar Beke duizenden doden in de gevangen gezette woonzorgcentra. Waar commerciele firmas organisators geen joto verstand hebben om zulke gevaarlijke situatie grondig aan te pakken. 
  • Walter Bar

    4 jaar geleden
    Hebben kappers dan 200 klanten per dag, Didier? Om van de winkelbedienden, met alle respect te zwijgen. Na zorg, is onderwijs nu de grootste risicofactor. Helemaal akkoord met open houden als leraar in secundair, maar hopelijk onthoudt de politiek dit ook.
  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    Weyts kan dat. Hij kan code oranje omtoveren door er een magische Weytsfactor van verblindheid aan toe te voegen. Geel mocht niet oranje worden - maar nu is oranje niet meer oranje. Idem met de barometer : die wordt maanden gerekt en weken uitgesteld omdat oeioeioei die dan toegepast moet worden assemeries. Tussen fase 4 en de volgende fase zal een groot gat zitten dat met lokaal lekkers gevuld kan worden. Trouwens, er zijn meer schoolbezoekers besmet dan men meedeelt.
  • Kurt Decloedt

    4 jaar geleden
    Ik begrijp de logica hierachter niet. Omdat dit geen gedragen beslissing is van vakbonden, koepels en minister Weyts is dit geen goede oplossing. Dit is niet in het belang van het kind, maar in het belang van de economie en de opvang voor ouders, laat staan in het belang van de leerkracht. Er zijn véél meer besmettingen in scholen dan dat men communiceert. Geld is wederom de drijfveer achter deze beslissing. 
  • Linda Plop

    4 jaar geleden
    Ik heb vernomen dat sommige juffen op een school denken dat de kinderen het niet kunnen doorgeven!? En dat zijn leerkrachten...denk dat ze beter zelf nog wat les mogen gaan volgen dan. Wij kunnen hier enkel onze mening even noteren, maar het word hoog tijd dat er verandering komt zodat wij mensen er weer beter op worden en niet slechter.