Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Bijna 1.800 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen, gemiddeld aantal besmettingen verdubbeld ten opzichte van week eerder

Er liggen momenteel 1.777 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, onder wie 313 op intensieve zorgen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is sinds half mei geleden dat er nog zoveel Covid-19-patiënten in het hospitaal lagen. Alle cijfers blijven de verkeerde kant opgaan. Het trieste dagrecord van vrijdag 9 oktober is inmiddels bijgesteld naar 7.481 nieuwe besmettingen.

23 reacties

  • Koen Enders

    4 jaar geleden
    Onze jeugd is veel te braaf. Zij zijn onze toekomst. Het zou me een goed gevoel geven en wat vertrouwen in de toekomst, mochten zij wat meer rebeleren en kritisch staan tev wat er nu allemaal gebeurt. Ik mis hun stem.
  • raf stevens

    4 jaar geleden
    De berichtgeving is enorm gewijzigd, een paar maanden geleden gaf men ook de aantallen van mensen die uit ziekenhuis ontslagen werden en werd ook het totaal aantal sterfgevallen totnogtoe gemeld. Dit is blijkbaar niet meer nodig.
  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Ik vraag mij anderzijds ook af.. Er zijn opnames in ziekenhuizen, positieve die thuis zitten, maar er zijn ook mensen die in quarantaine zijn gezet en grotendeels niet positief zijn. In Wallonië is dit het geval. Het kan dus wel een erg vertekend beeld geven. Het ding is vooral wat is een correcte weergave, per regio, per land.. Ik denk eerlijk gezegd, een groot verschil.
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Wat interessant om weten zou zijn: worden de patiënten die de afgelopen weken in het ziekenhuis belandden sneller weer uit het ziekenhuis ontslagen dan tijdens de eerste golf. Is er een groter verloop aan patiënten omdat de behandeling korter werd, of duurt de behandeling nog steeds even lang? Lijkt me naast het aantal opgenomen mensen ook van tel te zijn wat de capaciteit van de ziekenhuizen betreft.
  • Matthias Desmet

    4 jaar geleden
    René Smet, inderdaad, mss is een enkelband een goeie oplossing, dan kunnen ze alle overtreders volgen keer op keer een boete geven. Ze zullen dan wel op den duur wel luisteren