President Trump op een verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania.
Volledig scherm
PREMIUM
President Trump op een verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania. © Photo News

Amerikanen blijven geloven dat Trump wint terwijl Biden hem stilaan verplettert in de polls

Zeventien procent. Zoveel staat Joe Biden op kop in één van de recentste polls. De grootste kloof in een kwarteeuw zo kort voor de verkiezingsdag. Toch blijft een meerderheid van de Amerikanen geloven dat Donald Trump zal winnen. Komt dat louter door het trauma van vier jaar geleden? Of is de hoop van Republikeinen en de vrees van Democraten nog altijd gegrond?

12 reacties

  • Gert Van Hees

    3 jaar geleden
    Er zijn eigenlijk 6 presidentskandidaten in Amerika
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Voor China en Rusland is het beduidend beter dat Trump wint. Ze kunnen gewoon maar doen wat ze willen in de wereld en de VS trekken zich er niets van aan / berusten in de eigen chaos. Dat niemand die evolutie ziet, is enorm bedroevend.
  • Dieter Van G.

    4 jaar geleden
    Die polls zijn dan ook waardeloos. Vorige verkiezingen al vergeten?
  • Filiep Decooman

    4 jaar geleden
    Trump is een regelrechte ramp.
  • Anne Nonsia

    4 jaar geleden
    En we gaan allemaal verbaasd achterover slaan wanneer blijkt dat hij -ondanks de polls- inderdaad gewonnen is. Het probleem bij polls ('op wie zou u stemmen?') weinig waarde hebben in een land waar men niet verplicht moet gaan stemmen. En nu met Corona is er heel veel kans dat enkel republikeinen (voor wie Corona niet bestaat) effectief naar het stemhokje zullen gaan. Dus de democraten gaan zichzelf de das omdoen.