REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Meer dan 40 Europese Parlementsleden bestempelen Huawei als “hoogrisicoleverancier” van 5G

Een veertigtal prominente leden van het Europees Parlement beschouwen de Chinese 5G-leveranciers Huawei en ZTE als “risicovolle” bedrijven die de netwerkbeveiliging in Europa kunnen bedreigen. Dat schrijven ze in een brief gericht aan alle telecomministers en aan hoge ambtenaren van de Europese Commissie. Het is voor het eerst dat de Chinese firma’s bij naam genoemd worden. Politico kon de brief inkijken.

13 reacties

  • jeffrey gelders

    3 jaar geleden
    Aan de reacties te zien hier kennen velen duidelijk de relatie niet tussen Chinese tech bedrijven en de comm regering daar...zolang ze niet kunnen garanderen dat de bedrijven daar los van mogen staan is het inderdaad een risico, punt. En ja tuurlijk heeft amerikaanse bedrijven ook onze gegevens maar daar zijn de relaties met regering en duidelijke regels hierover ook anders...
  • Marc Van Loo

    4 jaar geleden
    Precies of andere leveranciers van zulke apparatuur kan niet spioneren...Van zodra je op internet komt weten ze alles van je..
  • Roger Boni

    4 jaar geleden
    Wat gaan de overheid hier doen met die 5G. Zijn de risicos op de gezondheid goed afgewogen en onderzocht ?. Zeer veel hangt af van het gebruik en het gecamoufleerde misbruik dat de overheid ervan maakt., zeker als de bevolking opgezadeld zit met een regime dat ze niet verkozen hebben. 
  • Bernard Loncke

    4 jaar geleden
    Ze beschuldigen HUAWEI al jaren zonder 1 enkel bewijs bewijs terwijl Google, Facebook en Apple rustig hun gang kunnen gaan en miljarden dollars aan onze data verdienen. Alleen USA mag alle data van de EU opslaan terwijl anderen de boeman zijn en geweerd moeten worden. En zoals steeds volgt de EU de USA gedwee als lammetjes! De Huawei toestellen zijn nochtans uiterst goedkoop en zeer goede kwaliteit!
  • KRISTOFF JOOSENS

    4 jaar geleden
    Janneman, bijwijs alom beste vriend. Het is geen geheim dat elk bedrijf verplicht is zijn gegevens te delen met de Chinese overheid. Jawel verplicht, niet misschien, niet het zou kunnen zijn nee 100% verplicht. Nu meeste westerse landen hebben privacy regels en spelregels op basis van nationale veiligheid, China heeft dit niet want het is een communistische staat. Maw, China doet wat hij doet en niemand die in de pap te brokken heeft. Maw, elke contact met Chinese soft of hardware is gevaarlijk.