Direct naar artikelinhoud
Onderwijs

UGent stapt over naar code rood, zo veel mogelijk lessen op afstand

De aula's van de UGent blijven vanaf maandag leegBeeld Wannes Nimmegeers

De UGent stapt als eerste onderwijsinstelling over op code rood voor alle onderwijsactiviteiten. Dat wil zeggen dat er  geen hoorcolleges meer gegeven worden, en dat voor andere onderwijsactiviteiten speciale regels worden uitgewerkt.

Vanaf maandag 26 oktober blijven de aula’s van de UGent dus leeg. Voor labo-oefeningen en practica zal per opleiding met de lesgevers bekeken worden of en hoe ze nog georganiseerd kunnen worden, volgens de coronamaatregelen. Stages van studenten gaan wel gewoon door, en dat volgens de regels die gelden op de stageplaats. 

Volg alle ontwikkelingen omtrent Covid-19 in onze liveblog.

De werk- en studieplekken blijven wel beschikbaar, al wordt al het personeel gevraagd om zo veel mogelijk te telewerken. De UGent had eerder beslist om zeker tot half november code oranje aan te houden, maar komt daar nu dus op terug. “De snel stijgende aantallen Covid-19-besmettingen dwingen ons om sneller bij te sturen, zodat de veiligheid on campus maximaal gegarandeerd kan blijven”, klinkt het. “Daarnaast willen we ook op breder maatschappelijk vlak onze verantwoordelijkheid niet ontlopen. Studenten en personeel lopen niet enkel het risico om zelf besmet te worden, maar ook om op hun beurt niet-UGent’ers te besmetten. We denken dan bijvoorbeeld aan risicogroepen zoals grootouders.”

De UGent blijft nu minstens 4 weken in code rood, maar geeft aan te zullen versoepelen zodra de cijfers dat toelaten.