Amy Coney Barrett.
Volledig scherm
Amy Coney Barrett. © REUTERS

Kandidaat-opperrechter Barrett weigert zich op hoorzitting uit te spreken over klimaatverandering

Amy Coney Barrett heeft op de derde dag van de hoorzittingen over haar benoeming als lid van het Amerikaanse hooggerechtshof geweigerd zich uit te spreken over klimaatverandering. Op de vraag van vicepresidentskandidaat Kamala Harris daarover antwoordde ze enkel dat het onderwerp “zeer omstreden” was.

12 reacties

  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Democraten en Republikeinen zijn het 100% eens over de absoluut uitzonderlijke geschiktheid en bekwaamheid van Barrett. Het schuurt enkel omdat de balans bij het Hooggerechtshof nu fel uitslaat naar erg conservatief. Toch is de enorme macht van het Hooggerechtshof democratisch: een 4- of 8-jarig gevoerd beleid niet volledig kunnen omgooien na presidentsverandering. En dat is een zeer nuttige regeling: alle 4 jaar het beleid omgooien betekent in de praktijk totale stilstand.  
  • Patrick Van Verdegem

    4 jaar geleden
    Alsof die senatrice wel een gefundeerd antwoord zou kunnen geven op haar eigen vraag. Ze kan daar zelf een mening over hebben, maar het zou me sterk verwonderen dat ze voldoende wetenschappelijk geschoold is om daar op te antwoorden. Als je ziet dat zelfs wetenschappers niet allemaal dezelfde mening ter zake hebben... Het antwoord van die kandidaat-rechter getuigt van veel wijsheid!
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Natuurlijk verandert het klimaat, dat is sinds het ontstaan van de aarde nooit anders geweest. De kwestie is of de mens het klimaat beïnvloedt. En wat dat betreft zijn de meningen verdeeld. Ik zeg : neen.
  • John De roo

    4 jaar geleden
    Dat soort antwoorden zegt genoeg over haar gedachtengoed. Ze is zo slim om een rookgordijn te proberen optrekken. Het is niet voor niets dat ze is voorgedragen door Trump.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    Nogal wiedes, voor de gemiddelde Amerikaan  die echt niet beter weet en die echt geloven in  creationisme, is enkel God verantwoordelijk voor het klimaat...en zowel klimaat als God liggen nu eenmaal buiten de bevoegdheid van die opperrechter...