Daimy Van den Eede en Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA)
Volledig scherm
Daimy Van den Eede en Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) © HLN LIVE

Vlaams minister Diependaele (N-VA): “Brusselse stadstol is pestbelasting voor de Vlaming”

Voor Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) zorgt de Brusselse regering met de invoering van een stadstol voor "een pestbelasting voor de Vlaming". Zijn collega van Mobiliteit, Lydia Peeters (Open Vld) reageert minder negatief maar waarschuwt dat "de Vlaamse pendelaar niet gediscrimineerd mag worden".

16 reacties

  • Jonas HATEM

    3 jaar geleden
    Een neveneffect van regionalisering. Dit is het BHG haar volste (juridische) recht. Het doorbreekt wel het informele gebruik om gecoördineerd te werken ivm mobiliteit. (Welke er gekomen is na de unilaterale Vlaamse hervorming van de rijbewijzen.) De slinger mag, voor mij, gerust terug naar meer België: coördinatie van de zorg op één plaats, idem met mobiliteit en het innen van belastingen. (Over dit laatste: het bepalen en verdelen mag gerust een stevige regionale component hebben.)
  • Ben Kabas

    4 jaar geleden
    Er is gewoonweg geen alternatief, met name P&R zoals in Antwerpen. Doortrekken van de metro zal een aanzuigeffect hebben op de Franstaligen om zich in Vlaanderen te vestigen en juist dat willen de Vlamingen niet. 
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Diependaele? Vergeet dat hij zelf pestbelastingen gaat innen. Voor Wallonië en Vlaanderen ligt het toch simpel. Voor alle ambtenaren is thuiswerken de norm. Zorg dat er in elke Vlaamse provincie een gebouw is waar kan vergaderd worden en waar de ambtenaar uit de provincie terecht kan. Voorbeeld Anna-Bijns in Antwerpen. Video conferentie is dan mogelijk. Win-win. Geen dure gebouwen in Brussel en de ambtenaar content omdat hij dichter bij huis werkt.
  • Francis potters

    4 jaar geleden
    Gewoon alles verhuizen buiten brussel. Maar dan ook alles. Ik betaal geen euro om te moeten gaan werken in Brussel!
  • Marc Devuldere

    4 jaar geleden
    De Vlaamse politici moeten zich niet maken dat zij  in Vlaanderen hetzelfde systeem invoeren.