Mega World dient aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in

 ©  Photo News

Bron: BELGA

Mega World heeft donderdagvoormiddag bij de Ondernemingsrechtbank in Mechelen een verzoekschrift ter bescherming tegen schuldeisers ingediend. Het bedrijf vraagt daarin om een gerechtelijke reorganisatieprocedure op te starten.

Het verzoek zal vermoedelijk behandeld worden tijdens een zitting achter gesloten deuren op 28 oktober, laat persrechter Frank Vennekens weten. Daarna wordt beslist of de rechtbank ingaat op de vraag tot bescherming tegen schuldeisers en of er een gerechtelijk reorganisatieplan wordt opgemaakt.

De bedoeling van Mega World is om bescherming tegen de schuldeisers te krijgen, maar om welke schulden het gaat en hoe groot de put is, blijft onduidelijk.

De voorbije maanden werden al heel wat vragen gesteld bij de overname door de Nederlandse zakenman Dirk Bron. Die heeft een kwalijke reputatie in zijn thuisland en moet er zelfs terechtstaan voor fraude. Ook dringen de Belgische vakbonden al lang aan op duidelijkheid over het businessplan, maar die was er tijdens de ondernemingsraad afgelopen maandag nog steeds niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen