Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Nog 1 nauw contact, horeca vroeger of helemaal sluiten, verplicht telewerk: dit ligt op tafel bij Overlegcomité

UPDATEHet overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land komt vandaag om 14 uur bijeen om te vergaderen over de verdere corona-aanpak. Premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukte donderdagnamiddag in de Kamer dat de cijfers voor ons land niet goed zijn. Er komen zo goed als zeker strengere maatregelen. Een overzicht.

163 reacties

  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    De overheid geeft verkeerde instructies, daar ligt het probleem. Ze zeggen steeds afstand houden en anders een mondmasker dragen. Dit betekend letterlijk, afstand OF mondmasker. De virologen zeggen iets anders, die zeggen afstand EN mondmasker anders niet bijeenkomen. Dat is iets heel anders dan de politiekers verkondigen. Dat het nu zo uit de hand loopt is politieke schuld en onkunde. De mensen volgen de verkeerde regels omdat de politiek verkeerde regels opstelt.
  • Geert Ruelens

    4 jaar geleden
    Zou het voor een groot deel niet te wijten zijn aan al die slimme mensen die op vakantie zijn gegaan.  Tijdens de vakantiemaanden was reizen in Europa zo goed als overal toegestaan.  Begin september werd alles plots oranje en rood.  De horeca heeft in 90% van de gevallen alles gedaan om het risico op besmetting te vermijden.  En wat met het profvoetbal.  In praktisch elke ploeg zijn er positieve gevallen die als je ze per 100.000 personen zou berekenen veel hoger liggen dan welke regio ook.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Ze zijn een heeel belangrijke bron van besmetting vergeten te sluiten de gebedshuizen en chica bar. Maar daar mogen we niet openlijk over klagen.
  • Raymond vanden acker

    4 jaar geleden
    Ze spreken altijd over café en horeca en sportcomplex maar in fabriek kun we ook geen 1,5m afstand
  • Willem Kempenaers

    4 jaar geleden
    Er zijn er weer die de definitie van nauw contact niet snappen! 1 nauw contact wil zeggen dat je met die persoon geen 1,5m afstand moet houden. Je mag nog altijd 4 mensen ontvangen thuis. Met deze houdt je wel afstand.