Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Leerling zwaargewond nadat broek vuur vat door alcoholgel

GenkEen leerling van het Atlas College in Genk is deze voormiddag zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De jongen zijn broek vatte vuur nadat er alcoholgel op terecht kwam. Hoe het incident precies is kunnen gebeuren, blijft voorlopig nog een vraagteken. “We zijn echt geschrokken.”

  1. “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedheiligman’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroordeeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)
    PREMIUM
    UPDATE

    “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedhei­lig­man’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroor­deeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)

    “Ik ben zelf een beetje uit mijn lood geslagen door wat meneer hier verklaart. Hier is een totaal gebrek aan besef wat er gebeurd is.” Advocaat Sander Eycken kon vorige maand in de rechtbank van Hasselt z’n oren nauwelijks geloven: een 61-jarige man uit Tessenderlo bleef maar ontkennen dat hij diens cliënt, een jongen van 15, had betast. De man kreeg hulp van de tiener wanneer hij de rol van Sinterklaas speelde en was een soort vertrouwenspersoon. Vandaag werd hij veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.
    Hasselt
  2. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt