Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Franstalig onderwijs verlengt herfstvakantie, minister Ben Weyts: “Niet aan de orde in Vlaanderen”

De Franse gemeenschap en de onderwijsverstrekkers hebben beslist om de herfstvakantie te verlengen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat heeft Onderwijsminister Caroline Désir (PS) donderdagnamiddag aangekondigd. De Vlaamse onderwijswereld zit maandagavond opnieuw samen met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), maar die laat via zijn kabinet weten dat een verlenging van de vakantie in Vlaanderen “niet aan de orde is”. 

10 reacties

  • Kato De Cock

    4 jaar geleden
    Het gaat maar om 2 dagen extra vakantie in Wallonië, toch vind ik dat Weyts gelijk heeft. De scholen en de werkvloeren zijn het laatste dat gesloten moeten worden, wegens essentieel. De stijging is te wijten aan vele zaken, o.m. de hobby's en nevenactiviteiten die herbegonnen zijn in september. Logische keuze om dit eerst te beperken, vooraleer werkvloer en scholen aangepakt worden.
  • Katty Herregodts

    4 jaar geleden
    Het gaat in Wallonië maar om 2 dagen extra vrij. Inderdaad we zouden dan 12 dagen op adem komen.
  • Elke Van den Bossche

    4 jaar geleden
    Maria Wijnants,laat me niet lachen zeg! Ben Weyts bezorgd om onze kinderen? Hij speelt met levens! Wij hebben in de 1ste golf doorgedraaid via thuiswerk, ik kan u verzekeren dat dat in de 2de golf ook zo zal zijn. En voor mensen die thuis zaten zonder werk, die kunnen daar niks aan doen.
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Ben Weyts is een verstandige man die begaan is met onze kinderen. Als het van de vakbonden afhangt worden onze kinderen aan hun lot overgelaten. Wat gaan onze kinderen thuis uitspoken als ze alleen thuis zitten terwijl de ouders werken gaan? Er zijn ouders die onze economie moeten draaiende houden. Niet iedereen wordt betaald om thuis te zitten niksen.
  • Carl Dehouck

    4 jaar geleden
    Wat een land hebben wij ,verdeeldheid troef