Rapha Holzhauser bij zijn debuut voor Oostenrijk. ©  REUTERS

Vier internationals van Beerschot terug op het Kiel, Felipe weg?

De vier internationals van Beerschot keerden vandaag (donderdag) terug naar de club. Voor Raphael Holzhauser en Abdoulie Sanyang was het een emotionele week want zij maakten hun internationale debuut voor respectievelijk Oostenrijk en Gambia.

Holzhauser speelde ruim een uur mee in de gewonnen oefenpot tegen Griekeland. In de Nations League duels tegen Noord-Ierland en Roemenië kwam hij echter niet van de bank. Sanyang maakte zijn eerste minuten bij Gambia in een met 1-0 gewonnen oefenduel tegen de Republiek Congo in Portugal. Een tweede oefenmatch tegen Guinee ging niet door omwille van een corona-uitbraak bij de tegenstander.

Ook Réda Halaimia (Algerije) en Musa Suzuki (Japan) speelden de voorbije week vriendschappelijke interlands. Réda stond zowel tegen Nigeria als tegen Mexico de hele wedstrijd op het veld, Suzuki speelde 73 minuten mee in een duel tegen Ivoorkust.

Felipe Micael. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Felipe van Beerschot naar zusterclub in Emiraten?

De Braziliaan Felipe Micael lijkt Beerschot (tijdelijk) te zullen verlaten zonder een minuut voor het eerste elftal te hebben gespeeld.

De 19-jarige spits kwam in januari van vorig seizoen voor bijna een half miljoen euro over van een vierdeklasser in Brazilië en geniet verregaande interesse van Flamengo, een topclub in zijn thuisland. Flamengo was vorig jaar ook al geïnteresseerd in Felipe en wil hem nu tot januari 2022 huren van Beerschot. Op het Kiel zien ze zo’n lange uitleenbeurt niet zitten.

Uiteindelijk zou de United World Holding van de Arabische prins Abdullah Bin-Mosaad de jonge Braziliaan ook bij zusterclub Al Hilal United kunnen stallen. Felipe is momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten om daarover te onderhandelen. Al Hilal United komt uit in de tweede klasse in de Emiraten en zou de spits van Beerschot kunnen huren.  

kofr

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners