Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Photo News

Staan de dijken op breken in de woonzorgcentra? “We moeten vijf dagen wachten om te weten of bewoners besmet zijn”

Steeds meer woonzorgcentra melden dat ze erg lang moeten wachten op testresultaten van bewoners en personeel. “Sommigen weten pas vijf dagen later of ze besmettingen hebben.” Bovendien heerst er onrust over een dreigend tekort aan testen. Staan de dijken op breken?

14 reacties

  • Peter Walterus

    4 jaar geleden
    Deze regering bakt er ook niets van, vorige week zij MR Decroo nog de testcapaciteit te verdubbelen, nu blijkt dit weer niet te gaan de labo's kunnen het niet meer aan!!!!!Dit bewijst nog eens te meer dat ze niet bekwaam zijn.Vooraleer uitspraken te doen in de media eerst eens goed informeren wat wel of niet gaatWat hebben Beke en de Croo trouwens al gedaan voor het zorgpersoneel, niets, nadda, rien!!!!Dat ze nu in problemen komen is door hun beleid van besparingen in de zorgsector!!!!!
  • Jef Claxon

    4 jaar geleden
    Oh wee als het weer misloopt in de woonzorg, meneer cd&v= wouter beke --> onmiddellijk ontslag dan aub
  • Rene Van Roosbroeck

    4 jaar geleden
    Dat kan toch niet de bewoners en personeel moeten toch de testresultaten sneller dan 4 dagen In hun bezit hebben. Alle hens aan dek Hoelang gaan ze dit vol blijven houden? Werken onder stresssituatie tast ook het immuunsysteem aan, zij moeten Altijd voorrang krijgen dit verdienen ze !! Joanna Seykens
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Terwijl schreeuwen cafes en de hele horeca moord en brand dat ze wat vroeger moeten sluiten. Ze vinden dat ze gestraft worden. Maar de maatregelen zijn geen straf, het is de reddingsboei die ons in leven probeert te houden. Trouwens, enkele moeilijke maanden zijn blijkbaar een groot financieel verlies. Waar zijn dan die grote winsten van alle gouden jaren gebleven?
  • Veerle Huybrechts

    4 jaar geleden
    Schande, dat net de risicogroep vergeten word