©  Photo News

Witte rook bij KV Mechelen: Steven Defour is officieel een Kakker

De kogel is door de kerk: Steven Defour gaat spelen voor KV Mechelen. De 32-jarige middenvelder trainde al even mee en tekende vandaag een prestatiegericht contract tot het einde van het seizoen.

Voor Defour is het een langverwachte terugkeer naar zijn oude thuis. Bij de jeugd speelde hij al zes jaar in geel en rood en hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij zijn carrière wou afsluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon.

Na zijn vertrek bij Antwerp FC aan het einde van vorig seizoen was Defour transfervrij. Ondertussen trainde hij al enkele weken mee bij Malinwa, afgelopen vrijdag stond hij ook een uur tussen de lijnen in een oefenduel tegen AA Gent. Heel even lagen er nog Turkse kapers op de kust en het financiële plaatje maakte het ook niet bepaald evident, maar nu is het dus toch KV Mechelen dat zijn handtekening wist te bemachtigen.

Defour zal met het rugnummer 88 spelen, een verwijzing naar zijn geboortejaar.

Lees hier ook de analyse van onze clubwatcher

“Eindelijk bij de club van mijn hart”

“Eindelijk ben ik er”, zegt Steven Defour in zijn introductiefilmpje (hierboven te bekijken). “Op mijn vijftiende ben ik hier vertrokken als jongetje. Ondertussen heb ik zoveel meegemaakt. Een Gouden Schoen gewonnen, titels en bekers gepakt, bij de nationale ploeg gespeeld. Maar er is één ding dat in mijn hoofd bleef hangen: opnieuw voor KV Mechelen spelen. De club van mijn hart. Nu ben ik er.”

Op Instagram kwam Defour ook met een boodschap voor zijn vader Jacques, die twee jaar geleden het leven liet. “Papa, ik had het je beloofd”, schreef de kersverse middenvelder van KV Mechelen bij de aankondiging van zijn transfer.

 ©  Instagram

yala

MEER OVER KV Mechelen